Tietoa

Kiekko.info on ilmaisen moninpelattavan jääkiekkopelin Kiekko.tk:n tilastojen keräämiseen keskittynyt sivusto. Idea sivustoon tuli kesällä 2008, kun Teemu keräsi mielenkiinnosta listaa pelaajista, joilla olisi enemmän plussaa kuin hänellä. Sivuston avulla pelaajat voivat tarkkailla esimerkiksi omien tehopisteidensä kehitystä tai joukkueensa ranking-ennätyksiä. Jokaisella pelaajalla ja joukkueella on sivustolla oma tilastosivunsa.

Sivustoa ylläpitää kona26.

Tietoa otteluarkistosta

Sivusto arkistoi kaikki kiekossa pelattavat ottelut ja luo tilastojen pohjalta pistepörssejä. Tilastoissa on mukana myös maalit, joista ei ole saanut tehopisteitä. Maaliero, ranking ja tehdyt sekä päästetyt maalit lasketaan kaikkien otteluiden yhteistilastoista, joissa pelaaja on käynyt kentällä. Tilastot päivittyvät automaattisesti jonkin ajan päästä ottelun päättymisen jälkeen, mutta niitä voi myös päivittää käsin painamalla Ottelut-sivun listauksen oikeassa reunassa olevaa päivitysnappia. Teknisistä syistä aivan kaikkia otteluita ei välttämättä saada arkistoitua.

Ennen Tilastot.tk ja Tiimipelit.tk

Sivusto tunnettiin aiemmin kahtena erillisenä sivustona, vuonna 2008 avattuna Tilastot.tk:na ja vuonna 2015 avattuna Tiimipelit.tk:na. Taustajärjestelmä tehtiin uudelleen maaliskuussa 2017, jonka jälkeen sivustot yhdistyivät. Sivusto siirrettiin osoitteen Kiekko.info taakse, koska sivustolle on tarkoitus tulevaisuudessa arkistoida myös muuta kuin pelkkiä tilastoja.

Mikä on Kiekko.tk?

Kiekko.tk on alkuvuodesta 2004 avattu moninpelattava jääkiekkopeli, jonka on kehittänyt Jouko Pynnönen veljensä Mikko Pynnösen kanssa. Pelaamiseen käytetään vain hiirtä. Jokainen kentällä oleva pelaaja maalivahteja lukuunottamatta on ihmisen ohjaama. Peliä voi pelata HTML5-versiolla suoraan selaimella. Pelaaminen on ilmaista, mutta pelissä on maksullisia VIP-ominaisuuksia. Kaikki kentällä olevat pelaajat ovat tasavertaisia, eikä esimerkiksi maksullisilla VIP-palveluilla voi avata pelaamista helpottavia toimintoja.

Kiitokset

Kiitos kaikille, jotka ovat vuosien varrella käyttäneet sivustoa ja auttaneet sivuston kanssa mm. kehitysideoita antamalla. Erityiskiitokset lähtevät alla oleville nimille, joiden ansiosta sivusto on toiminnassa vielä tänkin päivänä.

Teemu, sivuston alkuperäinen perustaja ja ylläpitäjä
PYÖVELI, ideointi ja vanhan version tilastojen päivittäminen
Samsonov, vanhan version joukkuetilastojen ylläpitäminen (muistoa kunnioittaen 23.1.2013)
Erno, ohjelmointiapu sivuston ensimmäisen version kanssa
jouko, korvaamaton apu teknisissä asioissa